Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Για την απεργία της ΠΝΟ


Σάλο λέει προκάλεσε η απεργία που ανήγγειλε η ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) για την Μεγάλη Τρίτη και την Μεγάλη Τετάρτη επειδή θα καταστραφούν έτσι (πάλι λέει) τα νησιά, οι έμποροι και ο τουρισμός.

Αρχικά πρέπει να τονίσω ότι ο θεσμός της απεργίας είναι συνταγματικό δικαίωμα και κάποιοι έχουν δώσει αγώνες για το πετύχουν αυτό. Μπορεί η απεργία αυτές τις ημέρες που θα ανέβει λογικά η κίνηση να πονάει κάποιους και αυτό είναι... 100% κατανοητό. Πως όμως μια απεργία θα πιέσει έτσι ώστε να έχει και αποτέλεσμα;

Όταν κάνουν απεργία οι φορτηγατζήδες δεν ζημιώνεται όλη η χώρα; Όταν μένει όλη η Ελλάδα χωρίς βενζίνη και ο κάθε κακόμοιρος από εμάς παρακαλάει στο βενζινάδικο να του βάλουν άλλα 5 ευρώ στο αυτοκίνητο του για να κάνει τη δουλειά του δεν υπάρχει πρόβλημα; Όταν τα ταξί κάνουν απεργία μέσα στο καλοκαίρι και ο ξένος τουρίστας δε ξέρει πως να μετακινηθεί δεν είναι πρόβλημα; Όταν απεργούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (βλέπε λεωφορεία, τραμ, ηλεκτρικός και μετρό); Όταν κλείνουν εθνικές οδοί από τρακτέρ; Όταν οι πορείες παραλύουν ολόκληρες πόλεις; Όταν σου κλείνουν ένα ραντεβού για ένα μήνα μετά και πας και οι γιατροί απεργούν, δεν είναι πρόβλημα;

Μην γελιόμαστε. Η απεργία, όποιος κλάδος και να την κάνει δημιουργεί προβλήματα και άλλωστε τα προβλήματα και η πίεση που δημιουργεί είναι το όπλο της.

Βγήκε χθες ο κύριος Βεντούρης, πρόεδρος των εφοπλιστών Ελληνικής Ακτοπλοΐας και είπε πως το 90% των ναυτικών είναι κατά της απεργίας. Δηλαδή το 90% των ναυτικών επιθυμούν να μειωθεί κι άλλο η σύνταξη τους, να υπαχθεί ο οίκος ναύτου στο ΕΟΠΥΥ, να μην υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις για το νέο έτος και να μην φτιάξουν τα πράγματα στον τομέα της Ναυτικής εκπαίδευσης (τη στιγμή που συνεχίζεται η κωμικοτραγική κατάσταση στη δεύτερη μεγαλύτερη ΑΕΝ της Ελλάδας στη Νέα Μηχανιώνα). Δεν το νομίζω κύριε Βεντούρη.

Ο Ναυτικός που θα σας πει ότι δε θέλει την απεργία λέει ψέματα γιατί φοβάται πως θα χάσει τη δουλειά του κάτω από τις απειλές των πλοιοκτητών.

H απεργία έγινε γνωστή μία βδομάδα πριν γίνει. Υπάρχει πολύς χρόνος για να λύσουν τα προβλήματα οι αρμόδιοι έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα με κανένα νησί, κανέναν αγρότη, έμπορα και τουρίστα τη Μ. Βδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου